خبرندای سروک:
برگزاری مانور پدافند غیرعامل با محوریت سازمان جهاد کشاورزی
رضا فرازی: پدافند غیرعامل، تضمینکننده پایداری تولید و امنیت غذایی است
بازدید میدانی از زیرساختهای ذخیرهسازی و تولید مواد غذایی در هفته پدافند غیرعامل
به مناسبت گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل، رزمایش و مانوری گسترده با محوریت **سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد** برگزار شد. این مانور با هدف بررسی تهدیدات نوین، ارتقای سطح آمادگی در برابر بحرانها و حفاظت از ذخایر استراتژیک غذایی انجام گرفت.
در این رزمایش، اعضای کارگروه پدافند غیرعامل سازمان جهاد کشاورزی به همراه مدیران و کارشناسان دستگاههای مرتبط از جمله مدیریت بحران استانداری، سپاه فتح، فرمانداری بویراحمد، اداره کل استاندارد، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی، تعزیرات حکومتی، اداره کل محیطزیست و شرکت غله و خدمات بازرگانی استان از مجموعههای زیرساختی از جمله انبارهای کالای اساسی، سیلوهای ذخیره غلات، کارخانه قند یاسوج و کارخانه آرد و نشاسته بازدید کردند.
در جریان این بازدید که بیش از چهار ساعت به طول انجامید، وضعیت تولید، انبارداری و چالشهای احتمالی در زمان بحران از جمله قطعی برق، حفظ و صیانت از کالاهای اساسی و موضوعات مرتبط با پدافند غیرعامل در واحدهای تولیدی مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهایی برای ارتقای ایمنی و پایداری تولید ارائه شد.
رضا فرازی؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، در پیامی ضمن گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل اظهار داشت: «بحران یک حادثه است اما پدافند اقدامی پیشگیرانه برای صیانت از زیرساختها و حفظ زنجیره تولید در بخش کشاورزی محسوب میشود.»
وی با اشاره به نامگذاری هشتم آبانماه بهعنوان روز پدافند غیرعامل در تقویم ملی گفت: برنامههای امسال با شعار *تابآوری زیرساختی، پایداری اجتماعی* و محور آموزش همگانی در سراسر استان در حال اجراست.
فرازی نقش سازمان جهاد کشاورزی را در تأمین امنیت غذایی استان حیاتی دانست و افزود: «گستره فعالیتهای پدافند غیرعامل در بخشهای مختلف کشاورزی از جمله زراعت، باغبانی، دام و طیور، شیلات، تجارت، ذخیرهسازی استراتژیک و خرید تضمینی محصولات کشاورزی بسیار وسیع است.»
در نشست مشترکی که طی این بازدید در محل کارخانه آرد و نشاسته یاسوج برگزار شد، دکتر «فریدون مؤمن» مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: «فرآیند نظارت بر مواد غذایی از مزرعه تا سفره در مراحل مختلف تولید، فرآوری و عرضه تحت نظارت دقیق دستگاههای مسئول از جمله جهاد کشاورزی، معاونت غذا و دارو و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی انجام میشود.» وی رعایت استانداردها و بهداشت ذخایر استراتژیک را حیاتی دانست و از نزدیک روند نگهداری کالاهای اساسی را ارزیابی کرد.
«حمید محمدزاده» معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی به اجرای کارگاههای آموزشی مبارزه با آفات و بیماریها، نظارت بر بازار محصولات پروتئینی، نحوه ذخیره سازی و انبارسازی کالاهای اساسی، نهادههای دامی، مراکز قرنطینه، مقابله با قاچاق دام، پیشگیری و مقابله با بیماری های گیاهی و دامی، بررسی نحوه مصرف سموم کشاورزی، تجهیز مرغداریها به سوخت دوگانه و ژنراتور برق اضطراری و نگهداری اسناد و همچنین طرحهای آب و خاک
بررسی راهکارهای پایداری تأمین نهادههای دامی و استمرار فعالیت مراکز نگهداری و خرید تضمینی محصولات استراتژیک و همچنین در شرایط بحرانی بعنوان مصادیقی از پدافند غیرعامل در سازمان جهادکشاورزی اشاره کرد.
در این نشست، علیزاده؛ سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگانی استان، تأمین امنیت غذایی را از مهمترین مصادیق پدافند غیرعامل دانست و از آمادگی کامل کارخانههای آرد استان در تأمین آرد مورد نیاز خبر داد. وی افزود: تاکنون یک کارخانه آرد استان به دستگاه دیزل ژنراتور مجهز شده است و طبق الزامات قانونی، سایر کارخانهها نیز ملزم به تهیه دیزل ژنراتور خواهند بود.
در پایان، رضا فرازی ضمن تأکید بر اهمیت امنیت غذایی در شرایط تحریم و جنگ روانی اقتصادی گفت: «امروز وظایف ما در حوزه تأمین امنیت غذایی سنگینتر از گذشته است و این مهم تنها با همت جهادی همه مسئولان ادارات، نهادها و مربوطه محقق میشود.»
وی از تلاش شبانهروزی کارکنان بخشهای مختلف جهاد کشاورزی استان قدردانی کرد.







انتهای پیام/